Winterpret en schaatsen in de Romeinse put

Print

Winterpret en schaatsen in de Romeinse put

Edegem - Afgelopen weekend was de Romeinse Put in Edegem het decor om een mooie wandeling te maken in de sneeuw, een sneeuwballengevecht te houden of om te schaatsen op de bevroren vijver. Het was de eerste keer dat de politie van Edegem toelating gaf om de vijver de betreden, weliswaar op eigen risico.

Schaatskunsten op het ijs

"Eindelijk kunnen we de slee bovenhalen!", juichen Dante en Jari. "Dit is pure winterpret voor jong en oud. Hopelijk kunnen we dit nu elk jaar meemaken.", zegt Cois terwijl hij de slee voorttrekt. "Het is niet gevaarlijk.", zegt Giovanni (13) die samen met zijn vriend Glenn op de vijver schaatst. "Het water is goed bevroren en het ijs is dik genoeg." "Schaatsen in de natuur is veel leuker dan op kunstmatig ijs op de schaatsbaan.", vindt Glenn. "Buiten is het ijs ook veel gladder."

Armand kijkt glimlachend naar al het plezier op de vijver. "Ik heb altijd geschaatst, maar nu ben ik er te oud voor.", vertelt hij. "De Romeinse Put is een mooi decor; ik wandel hier elke dag. Nu vind ik het prachtig om zoveel winterpret te bekijken in de natuur. Wanneer ik het geluid hoor van de schaatsen op het ijs, word ik er zelfs stil van."

Op eigen risico

Eva bekijkt het schouwspel toch liever van op een afstand: "De vijver is wel afgebakend, maar sommige kinderen komen wel over de rand van de afbakening. Er zou eigenlijk meer controle moeten zijn. Maar zoals aangeduid: het is op eigen risico te betreden."

Kerstkaartjes voor volgend jaar

Dit weekend zagen we veel koppels een romantische sneeuwwandeling maken in de Romeinse Put en verschillende mensen, zowel jong als oud, waagden zich aan een sneeuwballengevecht. Anderen haalden dan weer hun fototoestel boven om de wonderlijke verschijnselen van de natuur vast te leggen, zoals Eva met haar vrienden: "Zo hebben we al kerstkaartjes voor volgend jaar." lacht ze. "En het is leuk om in de gezellige koude een laatste keer de kerstsfeer op te snuiven."

Auteur: Ellis Van Brussel

Dit artikel werd geschreven door een burgerjournalist. Wilt u meer informatie over ons project burgerjournalistiek of hebt u zin om zelf artikels te schrijven voor gva.be? Mail ons dan!

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio