"Vanavond hoef ik niet te stoken!"

Print

Vanavond hoef ik niet te stoken!

Edegem - Dit weekend zagen de bewoners van Edegem hun kerstbomen in vlammen opgaan. Zaterdag hield de gemeente een kerstboomverbranding tussen 19 en 22 uur op de parking aan de dreef Hof ter Linden. Een spectaculaire en gezellige afsluiter van de kerstperiode.

Samen rond het 'vredevuur'

"Ik geniet van de gezellige warmte van de verbranding." zegt Greet terwijl ze de vlammenzee aanschouwt. "Ik ben blij dat mijn kerstboom weer verdwijnt, dan heb ik weer meer plaats in huis.", lacht ze. Stephanie (17) spreekt dan weer over "een leuke sfeer zo dicht bij het 'vredevuur', want een kerstboom en Kerstmis staan toch voor vrede.", vindt ze.

Warmte tussen het volk

Naast de kerstboomverbranding konden de toeschouwers zich opwarmen aan allerlei drank-en eetkraampjes, van jenever tot loempia's. "Er is een redelijk aanbod aan kraampjes.", vindt Tim terwijl hij een pannenkoek vasthoudt voor zijn dochtertje. "Je kan hier alle soorten drank en eten vinden dat je maar kunt bedenken!".

Zo stonden de scouts van AKABE Edegem zelf achter hun frietkraam. "We wilden origineel uit de hoek komen en daarom besloten we om dit jaar frieten te bakken.",legt leider Michael uit. "Het was heel gezellig: we hebben met z'n allen deze middag 75 kg aardappelen geschild." De winst van hun frietenbak zullen ze gebruiken voor hun internationaal scouts- en gidsenkamp(Flamboree)dit jaar.

Ook jeugdhuis Nootuitgang stond op de parking met een, toch wel, speciaal kraampje : Het kraampje van de waterpijp. "De waterpijp komt uit warme oosterse landen en brengt warmte tussen het volk.", vertelt Philippe, een bestuurslid van het jeugdhuis.

Milieuvriendelijk?

Toch maakt Riet zich een beetje zorgen over het milieu. "Is een kerstboomverbranding niet slecht, nu met al die smog in de lucht?", vraagt ze zich af. Ondanks haar bedenking geniet Riet wel van de sfeer en de warmte rond de kerstboomverbranding. "Zo hoef ik thuis nu niet te stoken."

Auteur: Ellis Van Brussel

Dit artikel werd geschreven door een burgerjournalist. Wilt u meer informatie over ons project burgerjournalistiek of hebt u zin om zelf artikels te schrijven voor gva.be? Mail ons dan!

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio