Intel vindt de lei en griffel opnieuw uit

Intel vindt de lei en griffel opnieuw uit

Intel vindt de lei en griffel opnieuw uit

Print
De lei en griffel komen terug. Intel toonde afgelopen vrijdag een nieuwe generatie Classmate PC's, bedoeld voor schoolkids. Bijzonder aan de nieuwe PC's is het digitale schrijfblok.

Het display van de Classmate PC kan gekanteld en gedraaid worden zodat het gebruikt kan worden als een digitaal schrijfblok. Het touchscreen negeert de druk van een handpalm, zodat de kinderen er echt op kunnen leunen bij het schrijven. Volgens Intel is het nieuwe model bestand tegen scholieren, want waterdicht, stootvast en met een draaibare camera uitgerust.

Onder licentie

Intel zal de nieuwe uitvoering niet direct zelf op de markt brengen, maar onder licentie gebracht bij verschillende fabrikanten in Amerika en Europa.

In Portugal brengt Intel wel een aangepaste versie van zijn traditionele Classmate PC uit, met een groter scherm, meer geheugen en ondersteuning voor 3G/Wimax. Portugal was de eerste lidstaat die een overeenkomst sloot om zijn schoolgaande kinderen goedkoop van een Classmate PC te voorzien, en is een van de grootste klanten van Intel.