1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Elyaniv Barda vreest voor breuk in knieschijf

VVV brengt Racing Genk geen geluk. Een jaar geleden viel Ljubojevic tegen de club uit Venlo voor lange tijd uit met een zware knieblessure.

ghouben

Zaterdag kwamen Elyaniv Barda en Joao Carlos niet zonder kleerscheuren uit het vriendschappelijk duel. Barda kreeg in de loop van de eerste helft een trap op de linkerknie.

De spits drong nog aan, begon zelfs aan de tweede helft, maar liet zich toen al snel vervangen. Na de wedstrijd was de knie licht gezwollen.

Eerder kneuzing?

“Ik was beter onmiddellijk gestopt”, zuchtte het slachtoffer. Gisteren kon Barda zijn knie nog altijd niet plooien zoals het hoort. “Hij vermoedt dat zijn knieschijf gebroken is”, aldus clubdokter Indeherberghe. “Dat heeft hij nog ooit voorgehad en het voelt volgens hem hetzelfde aan. Ik denk eerder aan een kneuzing aan de achterkant van de knieschijf. Een definitieve diagnose volgt maandag. Dan wordt een foto gemaakt van zijn knie. Hoe dan ook, Barda is hoogst twijfelachtig voor Lokeren.”

Joao Carlos' buikspieren

Idem dito voor Joao Carlos, die zaterdag wel negentig minuten op het veld stond. “Joao Carlos heeft last van de buikspieren”, aldus Indeherberghe. “Hij kon vandaag (zondag, nvdr) niet eens opstaan uit een stoel. Het gaat om een overbelasting door het veelvuldige trainen op synthetische velden. Andere jongens hebben wat hinder van pijnlijke achillespezen. Bij hem gaat het om een buikspierletsel. Hopelijk verdwijnen de problemen na een paar dagen rust. Maar ook hij is onzeker voor woensdag.”

Ogunjimi

Ogunjimi (lies) van zijn kant hervat dinsdag de looptraining. Lokeren en Germinal Beerschot komen voor hem nog te vroeg. Ook Ljubojevic is nog niet honderd procent in orde.

MEER OVER KRC Genk

Meer voetbalnieuws