Lippens wil minder bordjes met "Te Koop" in Knokke

Print

Lippens wil minder bordjes met Te Koop in Knokke

Burgemeester van Knokke Leopold Lippens (GBL) ziet te veel bordjes "Te Koop" aan de gevels in zijn Knokke-Heist. Eén bordje moet volstaan, nu ziet hij meerdere bordjes aan hetzelfde appartement. "En dat aanzie ik als storend", aldus Lippens.

Leopold Lippens wil ook niet geweten hebben dat er meer panden te koop staan. Hoewel de voorzitter van Toerisme Knokke-Heist enkele dagen geleden - met cijfers in de hand - het tegendeel beweerde. Deze uitspraak van de Knokse burgervader doet denken aan de frigoboxen-affaire begin jaren negentig. Toen hekelde Lippens de aanwezigheid van teveel "frigoboxtoeristen" in Knokke en was hij de wekenlang de risée van heel Vlaanderen.

Nieuwjaarsreceptie

Lippens hekelde het teveel aan bordjes tijdens de nieuwjaarsreceptie van de badplaats. Tijdens die goednieuwsshow ontkende hij dat door de economische crisis meer vakantieverblijven dan anders te koop staan. Op 6 januari, minder dan een week geleden, zei Daniël Despiegelaere van Toerisme Knokke-Heist dat het aantal te koop staande tweede verblijven in Knokke met 30 procent is toegenomen van ongeveer 700 naar nu een duizendtal.

.

Nu in het nieuws