Japanse vrouwen verslinden collageen tegen rimpels

Japanse vrouwen verslinden collageen tegen rimpels

Food

Japanse vrouwen verslinden collageen tegen rimpels

Print
Japanse vrouwen hebben een ongekende angst om te verouderen en te verdikken. Na het bananendieet storten ze zich nu op de collageenmarkt om kraaienpootjes en rimpeltjes te voorkomen. De hype is zo groot dat zelfs restaurants mee op de antiverouderingskar springen.

Collageen wordt vaak gebruikt in anti-agingzalfjes. De stof zou de huid strakker maken, en van binnenuit opvullen, waardoor diepe rimpels verminderd worden. Om het effect nu nog meer te verhogen, zijn Japanse vrouwen het goedje massaal beginnen eten.

De hype ontketende zich in de supermarkten, waar alle collageenhoudende producten in een mum van tijd waren uitverkocht. Producenten van collageensupplementen kunnen de vraag zelfs niet meer bijhouden, waardoor er een wachtlijst ontstaat.

De collageenhysterie lijkt nu echter ook te zijn overgesprongen naar de restaurantketens. Zij serveren speciale anti-agingmenu's, waarbij ze onder andere bij een wokgerecht een goede eetlepel oplosbaar collageen mengen.

Voedingsdeskundigen hekelen de collageengekte, en noemen het een onzinnig idee. Volgens hen heeft het eten van collageen geen enkel effect op het huidverouderingssysteem. Ze raden alle Japanse vrouwen aan een gebalanceerde voeding te hanteren, die zou veel efficiënter zijn in het verouderingsproces.

NIET TE MISSEN