Frutos: "Ik hoop dat ik snel weer beschikbaar ben"

Frutos: Ik hoop dat ik snel weer beschikbaar ben

Frutos: "Ik hoop dat ik snel weer beschikbaar ben"

Print
De 27-jarige Nicolas Frutos is sinds zaterdag terug in België. Hij is hersteld van buikgriep en hoopt snel weer te fit te geraken. "Ik hoop dat ik zo snel mogelijk beschikbaar ben om wedstrijden te spelen. Misschien vrijdag al tegen Cercle Brugge", aldus de Argentijnse spits van Anderlecht.

Frutos moest vorige week forfait geven voor de stage van Anderlecht wegens zware buikgriep. Hij verbleef één dag in een Argentijns ziekenhuis en viel maar liefst zes kilogram af.

Rolstoel

"Ik denk dat ik de buikgriep heb opgedaan in het vliegtuig naar Argentinië (Frutos' thuisland). Mijn hele familie heeft er last van gehad. Niet normaal. Ik ben tot drie keer toe hervallen."

"Toen ik naar de stage in La Manga wilde vertrekken, werd ik weer ziek. Ik kon niet meer op mijn benen staan, was volledig uitgedroogd en zes kilo vermagerd. Ze moesten me in een rolstoel naar het ziekenhuis voeren. Na een dag mocht ik gelukkig weer naar huis."

Het is niet zeker of de spits vandaag al meetraint met Anderlecht. "Ik ben alweer twee kilo aangekomen, maar door mijn ziekte verloor ik spiermassa. Ik zal rustig moeten opbouwen om die spieren terug te winnen, anders is het risico op blessures te groot."

MEER VOETBALNIEUWS