O'Sullivan: "Snooker is een stervende sport"

O'Sullivan: Snooker is een stervende sport

O'Sullivan: "Snooker is een stervende sport"

Print
In Londen zijn de Masters, een prestigieus snookertoernooi, van start gegaan. Wereldkampioen Ronnie O'Sullivan overleefde nipt de eerste ronde en won met 6-5 van Joe Perry, die zelf bij 4-5 de kans om door te stoten had laten liggen. Maar niet de uitslag, maar de uitspraken van O'Sullivan na de partij zetten de snookerwereld in rep en roer. O'Sullivan noemde snooker "een stervende sport."

"Ik heb het gevoel dat de sport z'n beste dagen heeft gehad en zich in een neerwaartse spiraal bevindt", zei The Rocket in de Londense Wembley Arena.

"Er is iemand met ondernemingszin nodig die de sport dynamischer en aantrekkelijker maakt", klonk het. O'Sullivan (33) denkt daarbij aan Simon Cowell, jurylid in de Britse versie van X-Factor, of Barry Hearn, manager van voormalig wereldkampioen Steve Davis.

Keu opzettelijk gebroken

Twee dagen voor zijn partij tegen Perry brak O'Sullivan zijn keu - nochtans een heilig voorwerp, dat bij de meeste spelers een hele carrière meegaat - opzettelijk in tweeën, "voor het plezier".

"De mensen die het snooker runnen, lijken achteruit te gaan. Er zijn een aantal stomme kleine regeltjes ingevoerd die de sport doden en het entertainment wegnemen."

"Het is niet erg inspirerend om naar toernooien te gaan. Ik vind het spelen nog wel amusant, maar ik vraag me wel eens af of ik voor een habbekrats naar China of Bahrein wil gaan, om er te spelen voor twee man en een paardenkop."

MEEST RECENT