Geschorste voetballer slaat jonge scheids (19) in ziekenhuis

Print

Geschorste voetballer slaat jonge scheids (19) in ziekenhuis

Scheidsrechter Mathias Pilat (19) heeft afgelopen vrijdag een nacht in het ziekenhuis doorgebracht, nadat hij een slag had gekregen van een (geschorste) speler.

De feiten speelden zich donderdagavond af op het bondsgebouw in Hasselt, waar de speler - een 18-jarige spits van derdeprovincialer Spalbeek - net één jaar schorsing had gekregen, omdat hij diezelfde ref bedreigd had na een rode kaart. “Ik was even van de wereld”, zucht ref Pilat, die er een lichte hersenschudding aan overhield. Dader Bryan Jooken mag wellicht nooit meer voetballen.

Schrappen van de bondslijsten

Het Provinciaal Comité reageerde ook meteen door aan het Uitvoerend Comité te vragen om Jooken te schrappen van de bondslijsten. Dat betekent dat hij nooit nog in competitieverband mag voetballen.

"Het was daar ook zo donker..."

Dader Bryan Jooken (foto) lacht de feiten weg. “Die scheidsrechter stond Bryan na de zitting gewoon op te wachten”, zegt vader Ronny Jooken, die als terreinafgevaardigde van de reservenploeg van Spalbeek ook opgeroepen werd. “Het kan dat Bryan hem geraakt heeft, maar dan enkel en alleen omdat die ref plots niet meer verderstapte... Het was daar ook zo donker aan dat gebouw, dat zelfs ik niets gezien heb.”

MEER VOETBALNIEUWS