Het weer voor maandag 12 januari

Het weer voor maandag 12 januari

Vakantie

Het weer voor maandag 12 januari

Print

Een vrij krachtige zuidenwind maakt vandaag een einde aan de koudegolf. Vanochtend liggen de temperaturen reeds overal in Limburg boven het vriespunt. Voormiddag komen er eerst nog een aantal opklaringen voor maar de bewolking zal in de loop van de dag steeds dikker worden vanaf het westen.

Het blijft in Limburg nog wel droog tot laat vanavond en de temperaturen lopen verder op tot zo'n 5 graden boven nul. De sneeuw zal dus stilaan uit het landschap gaan verdwijnen.

Komende nacht gaat het dan regenen. In de lucht ligt de temperatuur enkele graden boven het vriespunt maar de grond kan nog steeds bevroren zijn waardoor het bij de eerste neerslag toch best even opletten is voor opvriezing. Het blijft morgen verder de hele dag regenachtig. De maxima komen uit rond een +4°C. In de namiddag neemt de wind beduidend in kracht af.

Woensdag is het meestal bewolkt met mogelijk een spatje regen al blijft het meestal droog. 's Ochtends ligt de temperatuur in de buurt van het vriespunt waardoor het toch nog steeds opletten is voor gladde plekken op de wegen. In de loop van de dag komen we dan weer uit op zo'n +3 of +4°C.

Donderdag kan het in de ochtend weer lichtjes vriezen. De wind gaat helemaal liggen waardoor er zich tevens (aanvriezende) mist kan vormen. We krijgen daarna een droge dag met wolken en opklaringen. De temperatuur loopt opnieuw op naar een graad of +3.

Vrijdagochtend liggen de minima rond of net beneden het vriespunt. Volgens een aantal weermodellen passeert er in de loop van de dag een regenzone van west naar oost. Het wordt in dat geval opnieuw opletten voor ijzel maar het is nog te vroeg voor verdere details.

Vervolgens zou het volgens de meest recente computerberekeningen in het weekend enkele graden zachter worden maar met een aanspannende wind worden dan meerdere regenzones in onze richting gestuurd.

NIET TE MISSEN