Rob Vanoudenhoven schrijft boek over vader-alcoholicus

Print

Rob Vanoudenhoven schrijft boek over vader-alcoholicus

Uitgeverij Lampedaire mag in februari het kaarsje van één jaar uitblazen. Morgen ligt de kakelverse voorjaarsaanbieding bij alle boekhandels en persmensen. Hieronder leest u in primeur wie uitgeefster Valerie Lempereur wist te strikken, inclusief een woordje uitleg.

Marijn Devalck over de zoektocht naar zijn vader

De man achter Balthazar Boma vertelt hier “voor het eerst over de grote en kleine drama’s uit zijn leven. De zoektocht naar zijn vader, die - behalve een onecht kind - gewelddadig en bovenal een zeer eenzaam man was, heeft diepe sporen achtergelaten.”

’Mijn gedacht’ verschijnt in februari

Margriet Hermans over biseksualiteit en overgewicht

Hermans schrijft zelf ‘De vele levens van Margriet Hermans’. “Ze spreekt openlijk over de ongelooflijke uitdagingen en de vele obstakels die ze onderweg tegenkwam, zoals haar biseksualiteit en haar overgewicht. Quote: 'Het liefst van al had ik een man willen zijn’.”

’De vele levens van Margriet Hermans’ verschijnt in mei

Bert Anciaux over de pijn van een politicus

TV-figuur Luk Alloo schrijft de biografie van Bert Anciaux. “Dit boek werpt een nieuw en verrassend licht op het gedachtegoed, de passie en de ontgoochelingen van de controversiële politicus”, dixit Lampedaire.

’De pijn van een politicus’ verschijnt in mei

Rob Vanoudenhoven over zijn vader-alcoholicus

“Rob spreekt voor het eerst over zijn turbulente, bewogen jeugd, met speciale aandacht voor zijn vader-alcoholicus die zijn leven liet voor de drank. Hij stelt vragen als: ‘Waarom kon ik mijn vader niet redden? Is zijn dood dan misschien toch mijn schuld?’.”

’Uit de schaduw’ verschijnt in mei

Jeff Hoeyberghs over de dood van Boudewijn

‘U wordt bestolen’ belooft onder meer nieuw licht op de dood van koning Boudewijn. Arts Jeff Hoeyberghs legt met officiële documenten fraude - lees: miljardenroof - in de gezondheidszorg bloot, zegt de uitgeefster.

’U wordt bestolen’ verschijnt in februari

MEEST RECENT