Jerrycan stookolie zorgt voor drama in Tongeren

Jerrycan stookolie zorgt voor drama in Tongeren

Jerrycan stookolie zorgt voor drama in Tongeren

- Een zware brand heeft gisteren twee gezinnen dakloos gemaakt aan de Henisweg in Tongeren. De brand brak uit nadat Jean-Marie Raskin zijn verwarmingsketel bijvulde met een jerrycan stookolie. Zowel zijn huis als dat van de buren brandden volledig uit.

Jean-Marie Raskin, zijn vrouw en zes kinderen worden voorlopig door familie opgevangen, zijn buren (een Duits gezin met twee kinderen) werden naar een jeugdherberg gebracht. Het OCMW van Tongeren gaat vandaag een oplossing zoeken voor de twaalf onfortuinlijke bewoners.

Jerrycan

De familie Raskin zat gisteren zonder stookolie. Vader Jean-Marie ging daarop een jerrycan lenen bij de buren. Terwijl hij in de kelder de leiding tussen de stookolieton en de verwarmingsketel aan het vullen was, sloeg de ketel aan. Onmiddellijk ontstond er brand. Via de zolder sprong het vuur over naar het naburige huis.

De vlammen verspreidden zich razendsnel, het huis brandde volledig uit. Enkel de achterbouw bleef gespaard. De vlammen sloegen over naar de middelste woning van de rijhuizen. Hier werd het dak zwaar beschadigd, ook dat huis is onbewoonbaar. Een derde huis kon gespaard blijven.

“We hebben helemaal niets meer”

Na de felle brand moesten in totaal twaalf mensen geëvacueerd worden. Ze werden tijdelijk opgevangen in het politiebureau. Er vielen geen gewonden, maar het gezin Raskin met 6 kinderen is alles kwijt.

MEEST RECENT