Gemeente steunt actie kindsoldaten

Kruibeke - De opleiding in het KISP staat open voor iedereen die een diploma secundair onderwijs heeft. In de lokalen van het KISP in de Holstraat is er op maandagavond 12 januari tussen 18.30u en 20.30u een infomoment.

Het gemeentebestuur van Kruibeke steunt de actie Rode handen campagne. De Rode handen campagne wil dat het gebruik van kindsoldaten stopt. Wereldwijd worden meer dan 250.000 kinderen gedwongen te vechten in een gewapend conflict. De bedoeling is om één miljoen handafdrukken te verzamelen en af te geven aan de Verenigde Naties om de eisen kracht bij te zetten.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Kruibeke werden alvast 193 handafdrukken genomen. “Dat men kindsoldaten durft inzetten in een gruwelijke oorlog is verschrikkelijk. Beeld u eens in dat het uw eigen kind of kleinkind was”, zegt burgemeester Antoine Denert (DENERT). “Daarom roep ik iedereen op om hieraan deel te nemen. Zeg neen tegen de rekrutering en het gebruik van kindsoldaten door gewapende troepen.”.

De actie wordt voortgezet door de gemeente in samenwerking met de Harmonie Arbeid en Kunst en de plaatselijke Wereldwinkel tot 31 januari.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio