Dokters dragen het hart op de juiste plaats

Dokters dragen het hart op de juiste plaats

Dokters dragen het hart op de juiste plaats

Sint-Niklaas - Veel geld inzamelen voor To Walk Again, het fonds van Marc Herremans. Dat is wat het team van tien Wase orthopedisten van Care to Move, voor ogen heeft.

Op zondag 26 april willen ze hiervoor de Antwerp 10 Miles lopen. Vier van de orthopedisten en hun supporters trotseerden de winterse kou en trokken voor een eerste training naar het recreatiedomein De Ster.

“De jaren 2000 tot 2010 staan in het teken van bone and joint (been en gewricht, red.), iets waar wij als orthopedisten dagelijks mee begaan zijn”, vertelt dokter Gert Van Esbroeck. “Omdat er in België nog niks rond deze problematiek gebeurd is, hebben wij beslist om drie initiatieven te nemen. Startpunt is een symposium rond de preventie van sportletsels op 23 april, daarna volgt onze deelname aan de Antwerp 10 Miles op zondag 26 april en ten slotte is er een afsluitende party op 8 mei. We hopen dat er veel mensen op af zullen komen en er op de party vooral mensen met veel dorst zullen verschijnen.”

Vakantie

“We willen ook aantonen dat zelfs wanneer je een fysiek probleem hebt, je toch nog kunt sporten. Marc Herremans is daar het voorbeeld van”, vult diensthoofd Hendrik Delport aan. Het fonds van Marc Herremans spijzen is meteen ook het belangrijkste doel van het team van orthopedische chirurgen. “Het geld uit sponsoring en het afsluitend feestje zal vooral besteed worden aan vakanties voor minder mobiele sporters. In totaal is To Walk Again op zoek naar zo’n 24.000 euro. Dat bedrag zullen we natuurlijk niet halen, maar ik ben ervan overtuigd dat elke euro welkom is”.

Na een trainingsrondje van 2,5 kilometer rond De Ster zat de sfeer er al goed in. “Het gaat prima, nog geen druppel zweet gelaten”, liet dokter Kris De Mulder overtuigend weten.

Wil je deelnemen aan de activiteiten van Care to Move of een financiële steun verlenen, surf dan naar www.caretomove.be of bel 03-778.11.11.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio