Wegen te smal voor brandweer

Wegen te smal voor brandweer

Wegen te smal voor brandweer

Stekene - Het gemeentebestuur van Stekene roept de eigenaars van de weekendverblijven op om hun wagens niet in de smalle straatjes te parkeren, omdat de hulpdiensten er anders niet door kunnen. “Er moet meer gebeuren”, vindt brandweercommandant Patric Braem.

“De oproep van het gemeentebestuur is een stap in de goede richting”, zegt Braem meteen. “Maar er is een structureel probleem. De meeste wegen in de buurt van die weekendverblijven zijn veel te smal. Normaal moet dat vier meter zijn, en twee voor een doodlopende weg. Maar daar komen we lang niet aan. En veel wegen zijn in particulier bezit, daar kan de gemeente zelfs niets aan doen.”

Een ander probleem volgens Braem is de hardleersheid van sommige bewoners. “Er zijn er die hun stukje grond durven uitbreiden, waardoor de weg nog smaller wordt. En ja, het parkeren is er vaak een probleem. Zeker voor brandweerwagens. Die hebben dan ook nog eens de handicap dat ze een weg vaak niet in kunnen omdat de takken er te laag hangen.”

In de gracht

De oproep van het gemeentebestuur komt er niet zomaar, er zijn al zaken misgelopen in het verleden. “Onze collega’s van het korps van Sint-Gillis-Waas zijn er al in de gracht beland met hun ziekenwagen. En onlangs nog moesten we een ambulance weg trekken, die had zich helemaal vast gereden.”

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio