“Mensen van Vremd zijn genereus”

Boechout - In Vremde weten ze al jaren wat driekoningenzingen écht betekent. De plaatselijke sportvereniging FC Recyclage trok afgelopen weekend voor de elfde keer zingend het hele dorp door en zamelde zo geld in voor het goede doel.

“FC Recyclage, een petanqueclub, is begonnen met driekoningenzingen toen er in ons dorp werd gestopt met het zingen voor pater Janssens”, vertelt Ludo Van Nuffelen, voorzitter van FC Recyclage.

“Een tiental zangers en muzikanten, met viool, gitaar en accordeon, zet zich op een open kar en rijdt van huis naar huis. Twee lopers gaan voorop en bellen aan bij de mensen, die een briefje krijgen met de liedjestekst die we zelf hebben geschreven en elk jaar weer anders is. Deze keer kozen we voor een liedje van Wannes Van de Velde. ‘Ik wil in de straten van Vremde verdwalen’, klinkt het.”

Soep en brood

Driekoningenzingen is in Vremde altijd een sfeervolle en hartverwarmende traditie geweest. “Veel mensen wachten ons thuis echt op, tot laat in de avond”, vertelt Frank Lemmens met veel enthousiasme.

“Bij sommigen staat de jenever al klaar, of een bord warme soep met boterhammen. Er zijn er ook die speciaal voor ons frietjes bakken. Op zaterdagavond sluiten we traditiegetrouw af met zwarte beulingen bij den Erwin.” “Op het einde van de tweedaagse zangstonde delen we altijd een prijs uit, ’het florreke’. Wie die krijgt en waarom blijft altijd een goed bewaard geheim.”

Vandaag – maandag – wordt de opbrengst geteld. “Meestal halen we rond de 1.500 euro binnen. We mikken nu op zo’n 2.000 euro. Het geld gaat naar Ziekenzorg. Eerder zongen we al voor het jongenstehuis Don Bosco, de Dorpsschool en de Speelhoeve.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio