Homejackers overvallen koppel

Homejackers overvallen koppel

Homejackers overvallen koppel

Hove - Ze dachten dat hun dochter zaterdagavond aanbelde, maar het bleken drie overvallers te zijn. Eric De Reu en Simone van Riet uit Hove zijn nog niet helemaal bekomen van de gewapende homejacking. Eric raakte lichtgewond.

Eric en zijn echtgenote Simone zaten zaterdag rond 20.50u in hun woning aan de Akkerstraat tv te kijken toen er werd gebeld. Ze dachten dat het hun dochter Valérie was, die boven het Beauty & Nails Salon Saffier uitbaat. “Ik keek door het venstertje van de voordeur, maar zag niemand staan.” Van zodra Eric de voordeur opende, sprongen drie gemaskerde en gewapende mannen voor hem.

Neppistool

“Eerst dacht ik aan een grap. We komen goed overeen met de buren en er wordt wel eens wat uitgehaald. Maar toen een van de drie het pistool onder mijn neus duwde en me in het Engels zei naar binnen te gaan, wist ik dat het echt was.” Eric had de reflex om het wapen weg te duwen. “Een neppistool, flitste door mijn hoofd, het voelt te licht aan. Dat gaf me de kracht om mijn tegenwoordigheid van geest te behouden.”

De overvallers vroegen geld, de safe, kredietkaarten, goud. Telkens antwoordde Eric dat hij dat niet had. Daarop begonnen ze de kasten te doorzoeken. “I'll give you money”, zei Simone en gooide de inhoud van haar portemonnee op tafel: 20 euro en wat kleingeld. “I’ll give you gold” en sleurde een van de gangsters naar boven. Ze gaf hem de inhoud van haar bescheiden juwelenkistje.

Koelbloedig

Ondertussen bleven zijn kompanen beneden Eric bedreigen. Telkens duwde hij het pistool weg. Zijn koelbloedigheid en het gebrek aan buit maakten de leider van het trio zo kwaad dat die hem een keiharde stamp in het gezicht gaf. Tot slot vroegen ze de autosleutels. Hoewel teleurgesteld dat het maar een Opel Astra was, reden ze er toch mee weg.

Eric stond om 21.25u bij de buren. Daar stortte hij in. De politie was zeer snel ter plaatse. “Al bij al is het goed afgelopen. Het was een ondraaglijk spannend halfuur, dat we ons nog lang zullen heugen. Mijn kaak doet pijn, maar is niet gebroken, en verder is niemand gewond geraakt. Het materiële verlies is minder belangrijk.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio