Antwerps protest tegen geweld in Congo

Antwerpen - Terwijl het conflict in het Midden Oosten volop de media beheerst, werd er zaterdag in Antwerpen ook een betoging gehouden tegen het aanhoudende geweld in Oost-Congo.

Zo'n 150 Congolezen en sympathisanten stapten van de Groenplaats naar de Bolivarplaats. De betoging werd georganiseerd door de Congolese gemeenschap in Antwerpen. Die gemeenschap is goed voor enkele honderden mensen. Er werd geprotesteerd tegen de aanhoudende gevechten in het oosten van Congo.

Bloedbad

“Het conflict is een bloedbad waar vooral de burgers het slachtoffer van worden en gaat gepaard met massale verkrachtingen en plunderingen”, zegt Elisabeth. De Congolese vrouw is een van de initiatiefnemers van de betoging in Antwerpen.

De betogers willen in de eerste plaats dat het bloedige conflict in Congo ophoudt. Ze doen daarvoor ook een beroep op de internationale gemeenschap. “We rekenen onder meer op de Europese, en niet in het minst de Belgische, overheid om druk uit te oefenen en desnoods te bemiddelen in het Congolees conflict. De betoging is ook een manier om de oorlog in Congo onder de aandacht te brengen, want soms lijkt het erop dat mensen vergeten zijn dat er op die plek een bloedbad plaatsvindt”, zucht Elisabeth.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio