Bewoners protesteren tegen omlegging tram

Bewoners protesteren tegen omlegging tram

Bewoners protesteren tegen omlegging tram

Antwerpen - In de Provinciestraat is zondag opnieuw geprotesteerd tegen de geplande omlegging van tram 11. Dat gebeurde met het ophangen van spandoeken over de breedte van de straat.

Tram 11 zal stadinwaarts in de toekomst niet langer door de Ommeganckstraat rijden. De tram zal dan de Provinciestraat uitrijden tot in de Carnotstraat. De buurtbewoners van het momenteel ’tramvrije’ deel van de Provinciestraat zien dat niet zitten. Ze vrezen dat de omlegging van de tram tot extra verkeersproblemen zal leiden en voor een verlies aan parkeerruimte zal zorgen.

“Bovendien biedt de omlegging ook geen voordelen voor gebruikers van het openbaar vervoer. De tram zal er langer over doen en zeker tijdens de spits vertraging oplopen in het nu al door auto’s verzadigde deel van de Provinciestraat”, zegt Jan Hertoghs van het buurtcomité Provinciestraat.

Om hun eisen kracht bij te zetten, protesteerden de bewoners zondag met een grote spandoek in de straat en werden verschillende andere doeken boven de straat gehangen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio