Vorst gooit roet in het eten

Vorst gooit roet in het eten

Vorst gooit roet in het eten

Brasschaat - Alle hens aan dek aan de Sint-Jobsesteenweg. Terwijl de binnenzijde van de Coppenskazerne verbouwd wordt tot kantoorgebouw, gaan een eind verder de oude legerloodsen in sneltempo tegen de vlakte. Maar de vorst brengt de komst van de eerste ambtenaren in april in het gedrang.

Wie geregeld langs de Sint-Jobsesteenweg rijdt, kan de werkzaamheden goed volgen. De Coppenskazerne is uitgebroken, de oude legerloodsen gaan tegen de grond, en tussen beide terreinen werden vorige week acht eiken van 120 jaar oud gerooid om plaats te maken voor een vrijliggend fietspad. “Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Brasschaat en valt buiten onze taak”, legt Alexander Janssens uit. “Op deze plek tussen de loodsen en de kazerne komt een overstapzone voor bussen van De Lijn.”

Bezetsel

Als projectmanager van aannemer Van Roey Project overziet Alexander de ombouw van de kazerne tot kantoren. “Tot nu toe ging alles goed, maar de vorst gooit roet in het eten. De bezetters kunnen niet werken, zelfs het bezetsel dat vlak voor de kerstvakantie is aangebracht, is nog niet droog."

"En zo’n groot open gebouw kun je niet verwarmen. Wachten dus, want als de bezetters niet klaar zijn, kan de rest niet verder. Alleen de plaatsers van de ramen kunnen doorwerken. Heel binnenkort gaan we ook het achttien centimer dikke beton van de binnenplaats opbreken, daar komt de binnentuin.”

Er zal doorgewerkt moeten worden om klaar te zijn tegen april, wanneer de eerste ambtenaren van de Federale Overheidsdienst Financiën het gebouw intrekken. “Binnen moet alles klaar zijn, en dat zal wel lukken. Buiten zorgen twee bodemsaneringen voor extra vertraging en het parkeergebouw zal er ook nog niet staan. Maar wees gerust, de mensen zullen zonder laarzen naar hun werk kunnen komen.”

Bedrijventerrein

In het kazernegebouw, dat inmiddels voor 75 procent verhuurd is, komen zo’n 400 mensen werken. En in het KMO-bedrijvengebouw dat op de plaats van de loodsen komt? ”Moeilijk te zeggen. Als iemand er aan opslag gaat doen, heeft hij aan twee personeelsleden genoeg. Gaat hij er iets fabriceren, dan zijn het er misschien 50. Maar we rekenen toch op 300 mensen, alles samen.”

Vandaag maandag start Van Roey met de verkoop van de modules in het KMO-gebouw. “Zonevreemde Brasschaatse bedrijven krijgen voorrang, en er is al heel wat interesse. Maar vol is vol, want het ruimtelijk structuurplan laat geen tweede gebouw toe”, zegt Janssens.
Meer info: www.groepvanroey.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio