Tegen 90km per uur over Leuvensesteenweg

Mechelen - De politie heeft tijdens het weekend bij snelheids- en alcoholcontroles zware voeten in het boekje geslingerd. Onder de overtreders ook een autobuschauffeur van De Lijn. De man duwde het gaspedaal bijna dubbel zo hard in dan toegelaten.

De politie voerde in de nacht van vrijdag op zaterdag anonieme snelheidscontroles uit op de Nekkerspoelstraat en de Leuvensesteenweg. Van de 367 voertuigen reden er 40 te snel. Onder de zware voeten ook een buschauffeur van De Lijn, die op de Leuvensesteenweg - waar een maximumsnelheid van 50km per uur geldt - zijn gaspedaal induwde tot 90km per uur. Er zaten geen passagiers op de bus.

Op drie andere invalswegen, de Antwerpse- en Gentsesteenweg en de Koning Albertstraat in Walem, werden zaterdagnacht 174 bestuurders op alcohol gecontroleerd. Twaalf bestuurders waren dronken, waaronder twee bestuurders die 1,4 en 2,3 promille in hun bloed hadden. Een van hen is een Schot die in Mechelen verblijft.

Het rijbewijs van de dronken bestuurders werd voor vijftien dagen ingetrokken. Tien chauffeurs waren minder dronken en moesten hun auto’s drie of zes uur aan de kant laten staan. Bij deze laatste controles werden ook nog achttien chauffeurs geverbaliseerd wegens te snel rijden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio