AEL-vrouwen houden serene wake in Mechelen

AEL-vrouwen houden serene wake in Mechelen

AEL-vrouwen houden serene wake in Mechelen

Mechelen - Zo’n driehonderd vrouwen van de Arabisch Europese Liga (AEL) hebben zondagavond met hun kinderen en sympathisanten een stille wake gehouden op de Grote Markt. De actie verliep sereen.

Vrouwen en kinderen verzamelden om 17.30u op de Grote Markt met kaarsen. Kinderen droegen foto’s van leeftijdslachtoffertjes, die ze uit kranten hadden geknipt. Anderen droegen spandoeken met opschriften ’Stop de oorlog in Gaza’ en ’Wij willen vrede’. Met deze actie wou het AEL symbolisch protesteren tegen de oorlog in Gaza. De stad Mechelen had geen bezwaar, op voorwaarde dat alles sereen zou gebeuren.

Noodzaak

Labsir Halima van het AEL zei dat het een must was van de Islamitische gemeenschap om ook in Mechelen hun stem te verheffen. “Deze actie is een noodzaak omdat vanuit de internationale gemeenschap geen antwoord wordt gegeven op de slachtpartijen. Als we de Arabische leiders laten begaan, als ook in Europa en in Amerika niets gebeurt, dan moet de opstand van het volk zelf komen”, zei Labsir.

Na een uurtje werd de actie ontbonden. Enkele jongeren lieten voetzoekers ontploffen, een stil contrast met de enorme schade die in Brussel tijdens AEL-manifestaties werd aangericht.

Reacties

“De mensen in Palestina wordt onrecht aangedaan. En wij kunnen lijfelijk niets doen. Ik protesteer hier omdat ik vind dat er een te grote internationale stilte is. Er sterven te veel vrouwen en kinderen, allemaal onschuldige burgers. Het is mij een raadsel dat zo’n klein land zoveel macht heeft over heel de wereld, en dat die wereld dit allemaal stilzwijgend laat gebeuren. Hoelang gaat dit nog duren vooraleer dit stopt en hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen?”, zegt Louiza Erifi.

“Ik heb zelf een dochtertje van veertien maanden. Als ik de beelden op televisie zie van kinderen die weerloos worden afgemaakt met raketten en andere oorlogswapens, dan huiver ik. Dit kan niet en daarom ben ik hier met mijn moeder en dochtertje Rania aanwezig. Laat dit een teken zijn dat we hier allemaal achter hen staan en meeleven. Wat daar gebeurt, is mensonwaardig. Vooral omdat het een strijd is tegen weergaloze slachtoffers”, zegt Fatiha Ahidar.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio