Snowboarders palmen veld in

Snowboarders palmen veld in

Snowboarders palmen veld in

Retie - De aanhoudende vrieskou zorgde afgelopen weekend voor spektakel op het veld van boer Jan Verachtert in Retie. Zoon Hans maakte van de sneeuw twee grote schansen waarop de gekste kunsten werden uitgehaald op een snowboard.

De kou doet gekke dingen met de mensen. Hoewel zijn vrienden net terug waren van een snowboardvakantie in Zwitserland, vond Hans Verachtert de jongens meteen bereid om opnieuw het board aan te binden. Hij schoffelde twee grote schansen bij elkaar, zorgde voor een auto met winterbanden en een lang touw en de rest kwam vanzelf.

“De snowboarders hangen achter de auto, die eerst een rondje rijdt over het veld”, legt Hans uit. “Als de snelheid goed zit, nemen de stuntmannen de schans en gaan de lucht in. De landing gebeurt, al of niet geslaagd, op het tweede stuk van het sneeuwbouwwerk.”
Het publiek heeft de grootste pret. Terwijl het genieten van een glühwein of andere après-skitoestanden geven de waaghalzen het beste van zichzelf.

Kicken

“Dit is echt kicken”, lachen de jongens. “Hier kan geen indoor skipiste tegenop. We proberen elk jaar wel eens een stuntje uit met sneeuw van de schaatsbaan, maar dit is ‘the real stuff’.” De onzachte landingen, blutsen en builen nemen de kerels er met plezier bij. Eentje landt zelfs tussen de schansen in, maar staat toch met de glimlach weer recht. Mislukte salto’s en botsingen met de paaltjes kunnen de pret niet bederven.

Boer Jan ­Verachtert bekijkt het schouwspel met de glimlach van op zijn tractor. Hij werkt rustig verder, maar geniet van de belangstelling voor zijn zoons constructie. “Zolang ze maar een beetje voorzichtig zijn, mag het van mij allemaal”, lacht hij. “Zo dient het veld in de winter ook, he.”

Zondagmiddag zette de dooi langzaam in, dus lang zal de winterpret op Pontvort in Retie niet meer duren.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio