Jonge gezinnen lenen goedkoper

Turnhout - Jonge Turnhoutse gezinnen krijgen voortaan nog een half procent korting op de zo al lage rentevoet voor hypothecaire leningen van het Vlaamse Woningfonds (VWF). Daarmee trekt de Vlaamse overheid de jarenlange tekortkoming ten aanzien van Turnhout recht.

Jonge gezinnen met minstens één kind kunnen bij het Vlaams Woningfonds sociale hypothecaire leningen met een rentevoet vanaf 1,5 procent krijgen. Voor dergelijke families in kernsteden heeft het VWF een extra verlaagde rentevoet in petto. Voortaan geldt dat ook voor Turnhoutse gezinnen.

“Jonge ouders in Turnhout krijgen nu nog eens een korting van een half procent op de lage rentevoet van hun hypothecaire lening bij het VWF”, zegt Turnhouts gemeenteraadslid Toon Otten (CD&V). “Dat scheelt meteen enkele duizenden euro’s. Voor sommige ouders is zo’n lening bij het VWF de enige mogelijkheid om een eigen woning te kopen.”

Otten klaagde vorige zomer bij de Vlaamse overheid aan dat Turnhout tot nu toe als enige Vlaamse centrumstad niet in het stedenlijstje voor die verlaagde rentevoet was opgenomen. De Vlaamse regering beaamde de lacune in het decreet en paste dat intussen aan.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio