Moordverdachte blijft in cel

Kasterlee - Carlos Van Deun, de man die in Lichtaart zijn vrouw vermoorde, blijft in de cel. Dat besliste de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen. Van Deun werd vorige maand door een flater van het parket voortijdig op vrije voet gesteld.

De 45-jarige Van Deun vermoordde op 15 november 2007 zijn vrouw Nancy Hendrickx (39). Hij stak haar meer dan 120 keer met een schroevendraaier. De feiten vonden plaats op camping Bergheide in Lichtaart (Kasterlee).

De raadkamer in Turnhout besliste net voor Kerstmis dat de man, in afwachting van zijn proces, mocht worden vrijgelaten. Het parket wilde in beroep gaan, wat de vrijlating zou opschorten, maar deed dat laattijdig. Daardoor was er al een bericht naar de gevangenisdirectie vertrokken met de melding dat er geen beroep zou volgen en dat de man dus mocht worden vrijgelaten.

De volgende ochtend werd alsnog beroep aangetekend, maar toen was de vogel al gevlogen. Van Deun werd wel nog dezelfde dag zonder problemen weer ingerekend bij zijn vriendin in Schilde. In beroep vroeg meester Bart Vorsters - de advocaat van Van Deun -opnieuw de invrijheidstelling van zijn cliënt. Daar ging de KI niet op in.

De verdachte legt zich daarbij neer, al is zijn advocaat nog altijd niet te spreken over de bok die het Turnhoutse parket schoot. “In de eerste mede­deling van het parket stond zwart op wit dat mijn cliënt mocht worden vrijgelaten.” Voordeel van de hele trammelant vindt Vorsters wel dat de behandeling van de zaak nu in een stroomversnelling zit, zodat Van Deun spoedig zal weten wat zijn lot is.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio