Uitbater Valhalla stopt ermee

Rijkevorsel - Jef Dieltjens, de uitbater van het omstreden café Valhalla op de Oostmalsesteenweg in Rijkevorsel, heeft besloten om zijn zaak te sluiten. Het geplande optreden van enkele Duitse groepen van zaterdag verhuisde naar Bevel (Nijlen)

De politie was zaterdag massaal aanwezig op de invalswegen naar Rijkevorsel. De inzittenden van bijna elke auto werden gecontroleerd. Dat gebeurde in samenspraak met het gemeentebestuur van Rijkevorsel. Burgemeester Gust Van De Mierop (GB & Open Vld) vreesde dat heel wat sympathisanten van het extreemrechtse Blood & Honour naar het café Valhalla zouden afzakken voor een optreden van enkele Duitse Oi-punkgroepen.

Commotie

Uitbater Jef Dieltjens van Valhalla is de commotie beu. Hij besloot om het optreden van zaterdag te annuleren. Eind deze maand stopt hij ook met zijn café. Volgens hem heeft Oi-muziek niets met het extreemrechtse gedachtengoed te maken.

“We nodigen de man nog eens uit naar het politiekantoor in Hoogstraten voor overleg. Nu hij heeft gezegd dat hij definitief stopt met zijn zaak hopen we dat er weer een gewoon café komt in het gebouw”, legt Gust Van De Mierop uit. “De politie heeft alleen enkele pv’s opgesteld voor onverzekerde voertuigen.”

Bevel

Uiteindelijk waren de optredens op het laatste nippertje verplaatst naar Bevel. Ook daar organiseerde de politie scherpe controles, maar er waren geen incidenten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio