De grootste friet vind je in 't Specialleke

De grootste friet vind je in 't Specialleke

De grootste friet vind je in 't Specialleke

Beveren-Waas - Jelle Verlinden van frituur ’t Rond Punt in Tessenderlo vertelde zaterdag in Gazet van Antwerpen dat zijn porties zo groot zijn, dat zelfs de fiscus het niet gelooft. Maar hij is lang niet de enige die houdt van megapakken. Op onze oproep voor frituren die stevig gevulde proties serveren, liepen massaal veel reacties binnen. ’t Specialleke in Beveren was een van de meest genoemde frituren. We staken een frietje mee en polsten de uitbaters naar hun motieven.

In Beveren spreekt men van ’Beverse maten’ en dat zijn gróte maten. Naar dit voorbeeld koos Cindy Braem, uitbaatster van frituur ’t Specialleke in de Polderdreef in Beveren, de grootte van haar pakjes friet.

“De hoeveelheid friet is sinds de opening van de frituur altijd hetzelfde gebleven” aldus Cindy. “Wij vonden onze pakjes goed zo. Blijkbaar vinden de mensen het veel. We hebben er eigenlijk nooit bij stilgestaan” zo vertelt ze. “Ik geef liever te veel dan te weinig. Problemen met de fiscus heb ik gelukkig nog nooit gehad”, lacht Cindy.

Gewicht gewoon pak friet: 460g.
Prijs gewoon pak friet: 2 euro
Prijs per 100g: 44 eurocent

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio