Vanderpoorten tweede op lijst Open Vld

Vanderpoorten tweede op lijst Open Vld

Vanderpoorten tweede op lijst Open Vld

Print
Lier - Als de Lierse burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) na de verkiezingen van 7 juni de kans krijgt om opnieuw voorzitter van het Vlaams parlement te worden, zal ze die met beide handen grijpen. Dat vernamen we op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld in Lier.

Vanderpoorten lichtte er ook een tipje van de sluier van de lijstvorming op. De lijst van Open Vld wordt in de kieskring Antwerpen getrokken door Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Kapellen). Op de tweede plaats staat Marleen Vanderpoorten. Beiden schuiven tegenover 2004 dus een plaatsje op, omdat de lijsttrekker van toen, partijvoorzitter Bart Somers, nu de lijst duwt.

Marleen Vanderpoorten benadrukt dat het nog niet om een officiële lijstvorming gaat. Zelf beperkt ze haar ambities tot opnieuw verkozen te worden. "Als ik ervoor gevraagd wordt, zal ik zeker het voorzitterschap van het Vlaams parlement verder zetten. Voor minister bedankt ik alleszins. Toen ik minister van Onderwijs was, heb ik mij tijdelijk als burgemeester laten vervangen. Dat scenario is niet voor herhaling vatbaar."

Mediafiguur Walter Grootaers krijgt ook een plaats op de lijst.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio