1/2

"Met Amaryllis in bed liggen, dat is niet werken"

Geen soldenjacht voor Jan Decleir (62). In het statige The House Of Porters, vlak bij de Meir, troffen we hem afgelopen zaterdag in bed aan met de sensuele en 37 jaar jongere Amaryllis Uitterlinden (25). ”En seffens kruipen we ook nog in bad”, lacht de acteur, die voor het eerst in zijn lange carrière meespeelt in een videoclip.

Die clip hoort bij Not the street, het eerste nummer van het autobiografische debuutalbum van Amaryllis Uitterlinden, dat uitkomt op haar eigen label Songbird. Wie een goed geheugen heeft, weet dat de Antwerpse ooit nog een van de finalisten was van de Grote Prijs Bart Peeters (2000) of zelfs de kleine Annie uit de gelijknamige musical bij het KJT.

Matroesjka's

De dochter van actrice Ilse Uitterlinden speelde ook mee in de eerste reeks van Matroesjka’s. Daar leerde ze regisseur Guy Goossens en Jan Decleir kennen. Toen de jonge artieste haar stoute schoenen aantrok en het Vlaamse acteermonument vroeg om mee te spelen in haar videoclip, stemde hij tot haar verbazing toe. Ook al was Decleir nooit eerder in een muziekclip te zien.

”Jan speelt in het filmpje een steenrijke dandy en mijn iets oudere minnaar”, zegt Amaryllis. ”Het nummer vertelt het verhaal van een jonge vrouw die opgesloten zit in een verstikkende relatie en in een wereld die niet de hare is. Het is onwaarschijnlijk om met iemand als Jan Decleir in bed te mogen liggen. En hij kan goed ’meppen’ (lacht).”

Geen verdienste

Decleir zelf vindt zijn acteerprestatie totaal geen verdienste. ”Of zo’n clip moeilijker is dan gewoon acteren? Absoluut niet. Dit voelt niet aan als werken. Waarom niet? Kijk naar Amaryllis. Hoe moeilijk kan het zijn om haar minnaar te spelen? (lacht). Ik heb zelfs geen tekst. Amaryllis doet alles, zegt alles. En van het bed mogen we straks naar het bad! Hoe zwaar kan het leven zijn?”

De videoclip moet binnen twee weken klaar zijn en wordt dan naar alle tv-zenders gestuurd. Hij zal natuurlijk ook op Youtube en Myspace staan. De single komt vermoedelijk eind deze week uit, waarna snel het debuutalbum The beauty of it all volgt.

Nu in het nieuws