Marc Wauters nieuwe sportdirecteur bij Silence-Lotto

Print

Marc Wauters nieuwe sportdirecteur bij Silence-Lotto

De Belgische wielerformatie Silence-Lotto heeft niemand minder dan Marc Wauters voorgesteld als nieuwe sportdirecteur. Ex-profrenner Wauters is momenteel betrokken bij het project van de Vlaamse Wielerschool en die taak zal hij ook volgend verder blijven uitoefenen.

Na een week bedenktijd heeft de 39-jarige Wauters de knoop voor zichzelf doorgehakt. Omdat hij zijn huidige job wil behouden zal hij zich niet fulltime gaan bezighouden met het sportdirecteurschap.

Algemeen directeur van Silence-Lotto Geert Coeman is alvast enthousiast en denkt met Wauters een heuse versterking in huis te hebben gehaald.

Tourritzege

Wauters komt terug thuis in de vertrouwde stal want tussen 1991 en 1993 en tussen 1996 en 1997 kwam hij als renner al uit voor de Lottoformatie. Nadien was hij acht jaar actief bij het Nederlandse Rabobank.

Zijn grootste succes was ongetwijfeld zijn Tourritzege in 2001 op Linkeroever in Antwerpen. Aan die winst hield hij ook de Gele trui over. Hij werd ook driemaal Belgisch kampioen tijdrijden.

MEEST RECENT