Proces-Habran opgeschort nadat procureur infarct krijgt

Print

Proces-Habran opgeschort nadat procureur infarct krijgt

In Luik werd het assisenproces tegen Marcel Habran, Claude Kremer en Jean-Marie Geerts tot maandag opgeschort. Voorzitter Marc Dewart nam die beslissing nadat federaal procureur Michel Yernaux vrijdagmiddag met hartkloppingen werd opgenomen in het ziekenhuis. De bende Habran staat terecht voor 12 overvallen en 10 doden.

Advocaat-generaal Michel Yernaux werd onwel tijdens de middagpauze. In het Citadelziekenhuis werd vastgesteld dat hij een infarct kreeg. De voorzitter schortte het proces vervolgens op tot maandag.

Niet voor het eerst

Het assisenproces werd in september vorig jaar al eens opgeschort nadat Michel Yernaux een verkeerde akte van beschuldiging voorlas. De beschuldigden hadden een andere versie van de akte gekregen, waarop de voorzitter van het assisenhof ook toen het proces moest uitstellen.

Enkele dagen later lag het assisenproces tegen Marcel Habran en zijn bende weer stil door een probleem met de microfoon in de rechtszaal, waardoor enkele juryleden zegden hinder te ondervinden om de ondervraagden te begrijpen.

Bloedige afrekeningen

Palermo aan de Maas. Die weinig flatterende titel kreeg Luik enkele jaren geleden na een reeks bloedige afrekeningen in het misdaadmilieu. In pure maffiastijl werden gangsters van hun motor geschoten of van dichtbij met kogels doorzeefd.

Acht leden van de bende rond Marcel Habran, al jaren de peetvader van de maffia in ons land, werden afgemaakt. The Godfather zelf ontsnapte. Hij staat samen met elf kompanen terecht voor het assisenhof van Luik. De beschuldigingen zijn niet min. Naast acht afrekeningen worden ze verdacht van twaalf gewapende overvallen waarbij twee geldkoeriers werden vermoord.

Lees ook: Bende Habran staat terecht voor 12 overvallen en 10 doden

MEEST RECENT