Marktrock wordt gratis festival met enkel Belgische bands

Print

Marktrock wordt gratis festival met enkel Belgische bands

Het stadsfestival Marktrock in Leuven wordt in 2009 weer een gratis festival. Dat deelde organisator The Entertainment Group mee. Daarmee wil de organisatie het festival "terugbrengen naar zijn authentieke roots" en zal de hele affiche bestaan uit uitsluitend Belgische bands.

De laatste edities was Marktrock op zoek naar de sfeer van weleer omdat er regelmatig optredens plaats vonden op halflege pleinen. Door het festival volledig gratis te maken hoopt de organisatie de sfeer in de stad weer terug te brengen en de aloude en succesvolle ziel van het festival terug te vinden.

Jong en oud

"Marktrock 2009 moet de geschiedenis in gaan als een sfeervol, gratis stadsfestival waar de concertgangers, jong en oud, in een bruisende binnenstad genieten van het beste van België te bieden heeft aan rockmuziek", zegt Henk Vermeulen, gedelegeerd bestuurder van The Entertainment Group.

Ook het Leuvense stadsbestuur, inclusief burgemeester Louis Tobback is enthousiast met het feit dat Marktrock 2009 terug naar de roots gaat.

Marktrock 2009 vindt plaats in het weekend van 15 augustus.

Nu in het nieuws