Het weerbericht van vrijdagavond 9 januari

Het weerbericht van vrijdagavond 9 januari

Vakantie

Het weerbericht van vrijdagavond 9 januari

Print

Vanavond en vannacht wordt het weer extreem koud in Limburg. Met minima tussen -15°C en -18°C mogen we weer van zeer strenge vorst spreken. Er vormt zich nevel en lokaal ook grondmist die kan aanvriezen.

Zaterdag wordt het na het verdwijnen van nevel en lokale mistbanken opnieuw een erg zonnige dag.

Maar net als op vrijdag zal het de hele dag blijven vriezen. Maxima in de buurt van -3°C. Er staat gelukkig nog steeds nauwelijks wind waardoor het koudegevoel niet nog extra wordt verscherpt.

Op zondagochtend vriest het op de meeste plaatsen tot zo'n -10°C. Namiddag kan de temperatuur dan eventjes in de buurt van het vriespunt uitkomen. Opnieuw is het uitgesproken zonnig. De wind steekt wel een tandje bij uit zuidelijke richting.

Begin volgende week geraken we de ergste kou stilaan kwijt. Maandag halen we nog minima tussen -5 en -4°C en overdag lopen de temperaturen op tot enkele graden boven het vriespunt. Het is dan nog steeds meestal zonnig.

Dinsdagochtend ligt de temperatuur rond het vriespunt. In de loop van de dag trekt een regenzone over Limburg. Het wordt dan met een bevroren ondergrond zeker en vast opletten voor ijzel. De maxima komen uit rond +3 of 4°C. De sneeuw zal dus ook stilaan gaan wegsmelten.

Woensdag is het meestal bewolkt met mogelijk een spatje regen. 's Ochtends kan het toch nog een graadje vriezen en de temperaturen klimmen opnieuw naar waardes in de buurt van +3°C.

In het tweede deel van de week houden we de (lichte) nachtvorst toch nog steeds vast en overdag komt de temperatuur enkele graden boven 0 uit. Het blijft dan weer op de meeste plaatsen droog.

NIET TE MISSEN