"Dirk Sterckx is blauwe reus, Pieter De Crem blauwe kneus"

Print

Dirk Sterckx is blauwe reus, Pieter De Crem blauwe kneus

Traditiegetrouw kiest Jong VLD jaarlijks een blauwe kneus. "Die bedenkelijke eer valt dit jaar te beurt aan Federaal Minister van Defensie Pieter De Crem", vertelt voorzitter Philippe De Backer. De 40-koppige Raad van Bestuur van Jong VLD verkoos daarnaast Dirk Sterckx tot blauwe reus: de persoon die zich in het voorbije voor het liberale gedachtegoed heeft ingezet.

"Pieter De Crem is voor ons de exponent bij uitstek van de oude politieke cultuur waar wij als jongeren zo snel mogelijk komaf mee willen maken. Terwijl Pieter De Crem Flahaut’s beleid vanuit de oppositiebanken continu afbrak, slaagt hij er zelf niet in een geloofwaardig beleid te voeren of voor te stellen."

"Bloggers zijn gevaarlijk"

"De passage van De Crem in New York, waar hij, ondanks afgelaste vergaderingen, toch met belastinggeld heen trok, ging niet onopgemerkt voorbij. Het meest stotend voor ons is echter de aanval op de bloggerswereld naar aanleiding van zijn passage in New York. In het Belgische parlement verklaart hij immers dat bloggers een gevaarlijk fenomeen zijn in onze maatschappij."

Over partijgenoot Dirk Sterckx is Jong VLD veel positiever. "In het Europees parlement laat Dirk Sterckx zich al 10 jaar opmerken door zijn dossierkennis en impact op de Europese besluitvorming. Zo verdedigde hij mee de diensten- en havenrichtlijn, stond hij mee aan de wieg van de liberalisering van het Europese spoorwegennet en wist hij de Europese relaties met China vorm te geven."

De blauwe reus en blauwe kneus zullen vanavond plechtig overhandigd worden aan de laureaten tijdens de nationale Jong VLD Nieuwjaarsreceptie.

.

Nu in het nieuws