VS-recensenten kiezen 'Slumdog Millionaire' tot beste film

Print

VS-recensenten kiezen 'Slumdog Millionaire' tot beste film

Enkele weken voor de Oscaruitreiking plaatsen zich traditioneel een aantal topkandidaten op de voorgrond. 'Slumdog Millionaire' lijkt zo één van die kanshebbers op de begeerde Oscar voor beste film te gaan worden. De verrassende en vernieuwende film van regisseur Danny Boyle kreeg alvast de hoofdprijs op de Critics' Choice Awards, de prijzen van de Amerikaanse filmrecensenten.

Naast de onderscheiding voor beste film ging de nieuwste film van de regisseur van 'Trainspotting' nog met vier andere awards aan de haal, waaronder die van beste regisseur. 'Slumdog Millionaire' behoort ook tot de grote kanshebbers bij de Golden Globe Awards die weldra zullen uitgereikt worden.

De film handelt over een arme Indiase jongen die aan de Indiase versie van 'Wie wordt multimiljonair?' deelneemt en daar aan de hand van de vragen veel over zichzelf leert.

Heath Ledger valt postuum in de prijzen

Een andere belangrijke prijs was er voor Sean Penn die gekroond werd tot beste acteur voor zijn rol als homofiele burgemeester van San Francisco in 'Milk'. Anne Hathaway en Meryl Streep deelden dan weer de prijs voor beste actrice voor hun rollen in respectievelijk 'Rachel getting married' en 'Doubt'.

De nieuwste Batmanfilm 'The Dark Knight' werd door de Broadcast Film Critics Association, de voornaamste vereniging van Amerikaanse filmrecensenten, dan weer uitgeroepen tot beste actiefilm. De inmiddels overleden acteur Heath Ledger kreeg dan weer de onderscheiding voor beste acteur in een bijrol.

MEEST RECENT