Australische vrouwt heeft miskraam in ziekenhuistoilet

Australische vrouwt heeft miskraam in ziekenhuistoilet

Australische vrouwt heeft miskraam in ziekenhuistoilet

Print
Een 30-jarige vrouw heeft even voor Kerstmis een misval gehad in een ziekenhuis in de Australische staat New South Wales. Vraag is nu of het drama vermeden kon worden, want in 2007 was er al eens een soortgelijk geval in Sydney.

Jodie Whiteside, die 14 weken zwanger was, kreeg even voor Kerstmis te maken met hevige pijnen. Ze dacht dat haar water gebroken was en haaste zich naar het ziekenhuis.

Doorspoelen

Aan de receptiebalie bleef een stagiaire-verpleegster haar een hele tijd vragen stellen en Whiteside werd uiteindelijk naar het toilet gebracht.

Daar beviel de vrouw van een foetus die niet levensvatbaar was. "Het hardste is dat ik het beeld van dat kamertje niet meer wegkrijg. Ik moest mijn kindje er doorspoelen door het wc-systeem. Dat had de verpleegster mij gevraagd", vertelt Jodie Whiteside.

Twee uur wachten

In 2007 had in Sydney al eens een soortgelijk geval plaatsgevonden. Een vrouw kreeg toen een miskraam in de wachtzaal van de spoedafdeling nadat ze daar twee uur had moeten wachten.

Politici beslisten toen dat zwangere vrouwen, die vroegtijdig zouden kunnen bevallen, voortaan onmiddellijk naar de verloskamer moesten worden gebracht. Nu lijkt die maatregel nog steeds niet ingeburgerd bij de ziekenhuizen.

De ziekenhuizen van hun kant menen dat de regering niet genoeg geld heeft vrijgemaakt voor hun efficiënte werking. Het bewuste ziekenhuis heeft zich nu verontschuldigd bij Whiteside en gaat de zaak onderzoeken.

Nu in het nieuws