Kunstgalerij presenteert werk van 22 maanden oude peuter

Kunstgalerij presenteert werk van 22 maanden oude peuter

Life

Kunstgalerij presenteert werk van 22 maanden oude peuter

Print
De Australische kunstgalerij Fitzroy toont deze dagen wel erg 'jong' werk. De tentoonstelling draait rondom de abstracte, inspirerende werken van Aelita Andre, een 22 maanden oude peuter. Voor een kunstwerk betaal je tussen de 40 en 1.500 euro.

Directeur Mark Jamieson besloot de werken van Andre tentoon te stellen, nadat hij enkele foto's zag van de beroemde fotografe Nikka Kalashnikova. Jamieson liet zelfs een aparte brochure drukken, waarin hij de tentoonstelling vol lof aankondigde. Toen Jamieson de nieuwe kunstrevelatie even later wou ontmoeten kwam hij echter voor een verrassing te staan. Andre bleek een 22 maanden oude peuter te zijn, en Kalashnikova zijn moeder.

"Het eerste moment kon ik wel door de grond zakken van schaamte, maar toen dacht ik 'foert laten we het gewoon eens proberen', vertelt Jamieson.

Kalashnikova ontkent voorlopig de galerij opzettelijk belachelijk willen te maken. "Ik wou de kunsttalenten van mijn dochter eens door een objectief persoon laten beoordelen." Andre's vader, zelf ook een bekende kunstenaar, was alvast overtuigd van zijn dochters kunnen. "Haar kunstwerken sprongen er meteen uit. Ze representeren iets abstracts wat wij niet kunnen vatten."

NIET TE MISSEN