Tom Cruise verdedigt Scientology-kerk hartstochtelijk

Tom Cruise verdedigt Scientology-kerk hartstochtelijk

Celebs

Tom Cruise verdedigt Scientology-kerk hartstochtelijk

Print
Tom Cruise verdedigde de Scientology-kerk hartstochtelijk tijdens een uitzending van de Amerikaanse talkshow The View. De kerk, door velen omschreven als een sekte, kwam eerder deze week in opspraak met de dood van John Travolta's 16-jarige zoon Jett. Volgens insiders zouden Travolta en zijn vrouw Kelly Preston, beide aanhangers van Scientology, in naam van hun geloof geweigerd hebben Jett van de nodige medische hulp te voorzien.

"Ik ben diepbedroefd. Ik ken John al zo ontzettend lang, en hij was gek op Jett. Hij adoreerde zijn 2 kinderen. Wat er gezegd wordt over Scientology is absoluut niet waar; De Scientology-kerk is niet tegen de algemene gezondheidszorg, juist het tegenovergestelde. Ze zeggen: laat je medisch keuren, neem je medicijnen in, laat je behandelen voor je lichamelijke aandoeningen", aldus Cruise.

John Travolta en zijn vrouw Kelly Preston werden eerder gehekeld, omdat ze hun zoon, die al jaren lijdt aan de ziekte van Kawasaki, omwille van hun geloof niet de juiste medicatie zouden hebben toegediend. De zestienjarige Jett overleed in de vakantiewoning van de Travolta's op de Bahama's. Uit de autopsie bleek dat de jongen een dodelijke toeval had gekregen.

NIET TE MISSEN