Koppels gelukkiger wanneer kinderen het huis verlaten

Koppels gelukkiger wanneer kinderen het huis verlaten

Mama

Koppels gelukkiger wanneer kinderen het huis verlaten

Print
Het lege nest syndroom is volledig achterhaald volgens een Amerikaans onderzoek. Zij onderzochten de huissituatie bij 123 moeders gedurende 18 jaar, en besloten dat de meerderheid veel gelukkiger was, en een betere relatie had met de vader eenmaal de kinderen het huis hadden verlaten.

"Ik ben blij met de extra ruimte die ik heb sinds de kinderen vertrokken zijn. Ik lig nooit meer uren in de nacht wakker om te horen of ze veilig thuis komen, en als ik op reis vertrek moet ik niet met knikkende knieën thuiskomen om mijn huis in een volledige chaos aan te treffen", bevestigt Fay Weldon, één van de onderzoeksobjecten.

Het Amerikaanse onderzoek werd uitgevoerd bij 123 verschillende moeders over 18 jaar. Tijdens verschillende scharniermomenten in hun leven moesten ze aantonen hoe gelukkig ze zelf waren, en hoe goed hun relatie met de vader van het kind ervoor stond. Uit de bevindingen blijkt dat de meerderheid van de moeders hun huwelijk een beter cijfer geeft eenmaal de kinderen het huis verlaten hebben.

NIET TE MISSEN