Olivier Deschacht mag boete verwachten

Olivier Deschacht mag boete verwachten

Olivier Deschacht mag boete verwachten

Print
In het oefencomplex van La Manga zinderden de uitspraken van Olivier Deschacht nog een hele dag na. De Anderlechtkapitein had onder meer verklaard dat het bestuur moet vertrouwen op de verdedigers die er zijn in plaats van steeds op zoek te gaan naar defensieve versterking. Trainer Ariël Jacobs en manager Herman Van Holsbeeck riepen Deschacht gisteren op het matje en legden de Gentenaar een boete op.

Dat Deschacht openlijk vraagtekens plaatste bij de transferpolitiek van Anderlecht viel niet in goede aarde bij de mensen van de club. “Ik wil zijn uitspraken voor de zekerheid nog eens verifiëren”, verklaarde manager Van Holsbeeck die daartoe de bandopnemer van een aanwezige journalist leende. “Maar wat hij gezegd heeft, kan niet en dus mag hij zich aan een boete verwachten.” Erger nog zou zijn dat Deschacht zijn kapiteinsband moet inleveren. Volgende week wordt op Anderlecht immers gepraat over de spelershiërarchie.

Problemen

Volgens Van Holsbeeck kan Deschacht echter op beide oren slapen. “Dit incident staat daar los van. Wie kapitein is, heeft dat in het verleden verdient en mág zijn mening hebben. Als Olivier problemen ziet, mag hij die dus aankaarten maar dan wel binnen de club en niet in de media.” Trainer Ariël Jacobs reageerde scherp. “Voetballers moeten voetballen, punt uit”, aldus de Diegemnaar.

“In hun contract is niet opgenomen dat ze het beleid van de club mee moeten uitstippelen of dat ze zich kunnen uitspreken over transfers. Spelers worden betaald om te presteren en van de rest moeten ze zich onthouden. Ieder zijn job. De club zou het ook niet appreciëren moest ik morgen beslissen om te gaan voetballen.”

Controverse

Aanleiding van de controverse is de mogelijke komst van de jonge Tsjechische verdediger Ondrej Mazuch. “We houden rekening met het vertrek van enkele spelers op het einde van dit seizoen, dus kijken we uit naar jonge spelers die hun plaats kunnen innemen”, stelt Van Holsbeeck. “Door zo’n speler nu al vast te leggen, geven we hem de tijd om zich aan te passen. Als je het objectief kijkt, is het vooral in de verdediging dat je niet moet drummen voor een plaats, dus zoeken we daar versterking.”

Meer concurrentie

“Van mij mogen er 40 spelers in de kern zitten”, aldus nog Jacobs. “Hoe meer concurrentie, hoe beter.” Het lijkt erop dat net die concurrentie Deschacht angst inboezemt.

“Stel je voor dat je als journalist bij je hoofdredacteur gaat vragen om er twee buiten te gooien zodat je zelf zeker bent van je plaats. Ik denk dat de journalist in kwestie eerder zelf zijn biezen zal mogen pakken. Waarom zou het anders zijn voor voetballers?”

Meer voetbalnieuws