Twintigjarige Antwerpenaar naar Manchester United

Twintigjarige Antwerpenaar naar Manchester United

Twintigjarige Antwerpenaar naar Manchester United

Print
Ongelofelijk transfernieuws vanuit Engeland: Ritchie De Laet gaat voor zes maanden naar Manchester United. De 20-jarige verdediger verhuisde in 2007 voor 300.000 euro van Antwerp naar Stoke City, maar kon daar niet doorbreken. Na enkele maanden Wrexham krijgt de Antwerpenaar, vooral dankzij ex-Antwerptrainer Warren Joyce, een kans bij de beste club ter wereld.

“Onvoorstelbaar, hé”, kan De Laet het nog niet geloven. “Twee weken geleden hoorde ik voor het eerst van de interesse van Manchester United. Toen dacht ik dat zal wel niet doorgaan. Maar vanochtend (gisteren, nvdr) werd ik wakker gebeld dat ik meteen naar Stoke moest komen om de papieren te tekenen. Pfff, ik ben nog altijd aan het bekomen, ik sta te bibberen op mijn benen.”

Cristiano Ronaldo

Vandaag om 10 uur wordt hij in Manchester verwacht voor enkele testen en papierwerk, “Om verzekeringsredenen mag ik nog niet meetrainen. Maar ik krijg wel een rondleiding en wordt voorgesteld aan de spelers van de eerste ploeg, al zenuwslopend genoeg. Rooney, Ronaldo, Berbatov,... Superspannend!”

Wie is De Laets idool? “Cristiano Ronaldo, uiteraard! Maar als verdediger ga ik vooral op de achterlijn letten. Met speciale aandacht voor Ferdinand. Ik hoop ooit even goed te worden als hij. Normaal gezien beland ik bij de reserven, maar enkele keren per week mag ik met de grote jongens meetrainen.

Bewijzen

Manchester neemt mijn contract van Stoke over, ik krijg dus zes maanden om me te bewijzen.” Bij Stoke kon De Laet niet doorbreken. Hoe belandt hij dan bij Manchester United? “Toen ik bij Antwerp speelde, was United al geïnteresseerd, maar in die periode stuurden ze hun grootste talenten naar de Bosuil, dus dan zou het raar geweest mij toen naar Engeland te halen. Nu heeft Warren Joyce extra gepusht om me binnen te halen.”

Meer sportnieuws