Het weer voor vrijdag 9 januari

Het weer voor vrijdag 9 januari

Vakantie

Het weer voor vrijdag 9 januari

Print

Vanochtend vriest het met minima tussen -13°C in het centrum van Limburg en -16°C in het oosten van de provincie opnieuw streng tot zeer streng.

Vanmiddag loopt de temperatuur ondanks de uitbundige zonneschijn niet veel hoger op dan een graad of -3.

Er is weinig of geen wind.

Tijdens de nacht naar zaterdag gaat het opnieuw streng tot lokaal zeer streng vriezen. Overdag is het zonnig maar de temperaturen slagen er desondanks nog steeds niet in om boven het vriespunt te klimmen. Maxima rond -1°C.

Op zondagochtend vriest het op de meeste plaatsen tot zo'n -10°C. Namiddag kan de temperatuur dan eventjes in de buurt van het vriespunt uitkomen. Opnieuw is het uitgesproken zonnig. De wind steekt wel een tandje bij uit zuidelijke richting.

Begin volgende week geraken we de ergste kou stilaan kwijt. Maandag halen we nog minima tussen -6 en -4°C en overdag lopen de temperaturen op tot enkele graden boven het vriespunt. Het is dan nog steeds meestal zonnig.

Dinsdagochtend vriest het slechts licht. In de loop van de dag passeert een storing vanuit het westen. Meer bewolking dus en volgens een aantal weermodellen zou het zelfs kunnen gaan ijzelen, iets wat we de komende dagen goed in het oog moeten houden. De maxima komen weer wat hoger te liggen rond +3 of 4°C. De sneeuw zal dan ook stilaan gaan wegsmelten.

Woensdag is het meestal bewolkt met mogelijk een spatje regen. 's Ochtends is nog een graadje vorst mogelijk en de maxima klimmen opnieuw naar waardes in de buurt van +4°C.

Of de dooi zich in het 2de deel van de week verder zet is momenteel erg onzeker.

NIET TE MISSEN