Technische Dienst naar Doornpark

Beveren-Waas - Het gemeentebestuur van Beveren gaat in de KMO-zone Doornpark een nieuw gebouw laten oprichten voor de technische dienst. Daar zullen alle dienstafdelingen gecentraliseerd worden.

Met de plannen voor een nieuwbouw stapt het gemeentebestuur af van het oorspronkelijke idee om de oude gebouwen van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) in de Stationsstraat aan te kopen. Het terrein zou nog te klein uitvallen en de ontsluiting ervan is niet ideaal.

Technische dienst

Met de nieuwbouwplannen wil het gemeentebestuur alle onderdelen van de technische dienst onder één dak samenbrengen. Met het oog daarop zijn enkele hectaren grond gereserveerd binnen de uitbreiding van de KMO-zone Doornpark. Om het beschikbare materiaal efficiënter te gebruiken is het de bedoeling om de technische diensten van gemeente en het OCMW samen op die nieuwe locatie te huisvesten.

“De operatie zal een kettingreactie veroorzaken”, voorspelt schepen van patrimonium Raf Van Roeyen (CD&V). “De huidige locaties komen na de verhuizing leeg te staan. Het magazijn in de Europalaan komt waarschijnlijk ter beschikking van het GTI zodat de school verder kan uitbreiden. Na het vertrek van de Groendienst uit de hoeve van Hof ter Saksen kunnen we daar misschien denken aan een natuureducatief centrum.”

Voor de huidige locatie van de technische dienst van het OCMW bestaat het idee om daarin een leerwerkplaats met leslokalen in onder te brengen. Het kan de uitvalsbasis worden van vzw Intro, die het groenonderhoud doet in de gemeente.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio