Ibis moet toerisme Sint-Niklaas redden

Ibis moet toerisme Sint-Niklaas redden

Ibis moet toerisme Sint-Niklaas redden

Sint-Niklaas - Op 1 mei opent het gloednieuwe Ibis-hotel de deuren in Sint-Niklaas. De hotelgroep Accor verwacht veel van deze vestiging. Nochtans daalt het aantal hotelovernachtingen in Sint-Niklaas de laatste jaren sterk. ”Dat schrikt ons niet af”, zegt Patrick Van Ex, de toekomstige Ibis-hotelmanager in Sint-Niklaas.

Wase hoofdstad

Sint-Niklaas mag dan wel de Wase hoofdstad zijn, toch spant de stad absoluut niet de kroon als het over hotelovernachtingen gaat. Lokeren blijkt de populairste Wase gemeente, gevolgd door Beveren. Sint-Niklaas is pas derde. En terwijl het aantal overnachtingen in het Waasland stijgt, merken we in de Wase hoofdstad een sterke daling over de laatste jaren.

Mogelijk komt daar binnenkort wel verandering in, want op 1 mei opent een groot, nieuw hotel de deuren, in de schaduw van het stadhuis. Het Ibis-hotel zal 85 kamers tellen en is daarmee groter dan de bestaande hotels in de stad. Het hotel is intussen opgetrokken op de hoek van de Onze-Lieve-Vrouwstraat en de Hemelaerstraat. De werkzaamheden zijn in november 2007 gestart. Momenteel worden de kamers afgewerkt.

”Shoppingparadijs”

De dalende trend van de hotelovernachtingen schrikt Patrick Van Ex, straks hotelmanager van Ibis in Sint-Niklaas, niet af. “Akkoord, ook 2008 zal een minder jaar geweest zijn, maar Sint-Niklaas en de regio hebben een enorm groeipotentieel. De grote aanwezigheid van bedrijven in de regio en de nabijheid van Antwerpen zijn sterke troeven. En wij hebben ook een product dat in de bedrijfswereld erg wordt geapprecieerd, zowel door bedrijfsleiders als door arbeiders.”

Ibis richt zich dus vooral op de bedrijfswereld, maar wil ook gewone toeristen aantrekken. ”We kunnen ons in Sint-Niklaas ook rond het fietstoerisme en het shoppinggebeuren profileren. Deze stad is echt een paradijs voor shoppers. En de locatie van ons hotel is daarvoor ideaal.”

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio