“Toen leek het allemaal onschuldig”

“Toen leek het allemaal onschuldig”

“Toen leek het allemaal onschuldig”

Kalmthout - Bruno Vos (47) staat vandaag voor de rechter voor seksueel misbruik van kinderen en het bezit van kinderporno. De ex-pastoor kon achttien jaar zijn gang gaan. Nu pas raken de perversiteiten bekend. Ex-misdienaars en ouders reageren onthutst.

“Alles wat we nu lezen, bevestigt wat ouders van misdienaars in Nieuwmoer al vermoedden”, vertelt een moeder. “Onze zoon stopte omdat hij niet meer kon verdragen dat hij bij de pastoor op de schoot moest zitten.”

Lees hier Pastoor pleegde 18 jaar kindermisbruik, het nieuwsbericht van gisteren.

Zomerkampen

In de zomer organiseerde Vos een kamp. “Een twintigtal kinderen ging jaarlijks vier dagen mee naar Nederland. Een ziek meisje mocht bij hem in bed slapen. Hij maakte ook foto’s van de kinderen in zwembroek. Als je eraan terugdenkt, kan je alleen maar kwaad worden dat het niet eerder is uitgekomen.”

Een vrouw die vijftien jaar geleden met Vos kennismaakte, getuigt. “Vos kwam in de lagere school vragen wie misdienaar wou worden. Het enthousiasme was groot, want dan mocht je mee naar de kermis en op weekend. Daar kwam Bruno Vos alle kinderen in bed stoppen. Toen leek dat allemaal onschuldig.”

Vergeven

Anny Terreur leerde Bruno Vos zestien jaar geleden kennen toen hij actief was in Essen. “Ik was weduwe met twee dochters van 15 en vijf. Ik leerde hem kennen als een vriendelijke en behulpzame man. Hij introduceerde mijn dochters in het zangkoor. Toen mijn oudste haar been had gebroken, bracht hij haar naar het ziekenhuis."

"Ik ben er zeker van dat hij ook veel andere mensen in nood hielp, ook financieel. Bruno zal misschien wel iets verkeerd gedaan hebben, maar fouten moeten we kunnen vergeven.”

Afwachten

“Zodra wij op de hoogte waren, hebben we Bruno Vos geschorst. Verder zullen we met veel aandacht het proces volgen en pas daarna reageren”, zegt Rita Boeren van bisdom Antwerpen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio