150-tal snelheidspv's aan Kennedytunnel vernietigd

150-tal snelheidspv's aan Kennedytunnel vernietigd

150-tal snelheidspv's aan Kennedytunnel vernietigd

Antwerpen - Een technisch probleem zorgde er woensdag voor dat een honderdvijftigtal bestuurders aan het begin van de Kennedytunnel richting Gent onterecht geflitst werden. De variabele borden op de Antwerpse Ring gaven aan dat er 100 km/uur gereden mocht worden. Maar eigenlijk hadden die op 70 km/uur moeten staan.

Iedereen die woensdag tussen 13.20u en 14.30u tegen meer dan 70 km/uur de Kennedytunnel inreed, schrok zich waarschijnlijk rot toen hij achter zich een flits zag afgaan.

Software

De borden boven de rijstroken op de Antwerpse Ring lieten nochtans een snelheid tot 100 km per uur toe. Onterecht, blijkt nu. “Het gaat om een ongelukkig voorval”, zegt Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

“Elders op de snelweg werd er software getest, waardoor het scenario ’70’ even foutief geannuleerd werd in de computers. Het gaat om een puur technische fout. Een paar jaar geleden hebben we dat ook eens gehad.”

Geen bericht

“De foto’s gaan sowieso de prullenbak in”, verzekert Hajo. De onterecht geflitsten moeten zich dus geen zorgen maken. “In totaal noteerden we in de bewuste tijdspanne een 150-tal overtredingen. Die mensen zullen ook geen brief in de bus krijgen, niet over de vergissing”, zegt commissaris Jean-Marie Verborgh van de wegpolitie. “Niets krijgen, is niets betalen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio