Technopolis verwelkomt ecologisch broertje

Mechelen - Technopolis, het Mechelse doe-centrum voor technologie en wetenschap, krijgt er binnen afzienbare tijd een ecologisch getint broertje bij. De Vlaamse overheid bouwt bij Technopolis een nieuw educatief park van anderhalve hectare dat Ecopolis wordt gedoopt.

Met de ondertekening van de erfpachtovereenkomst voor het gebied van anderhalve hectare in de schaduw van Technopolis heeft Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits (CD&V) gisteren donderdag de aanzet gegeven tot de bouw van Ecopolis. Al enkele jaren werd er gepraat over de uitbreiding van Technopolis, maar vragen over de vorm van dat project bleven tot nu toe onbeantwoord.

Verwondering

Volgens minister Crevits moet Ecopolis begin 2011 openen en moet het, naar het voorbeeld van Technopolis, zijn publiek op een laagdrempelige, interactieve manier meer inzicht geven in ecologische thema’s. Zo zijn onder meer een blotevoetenpad en een geurenpad aangekondigd en moeten bezoekers aan de hand van opstellingen het fijne van onder meer pootafdrukken van dieren en mierenhopen te weten kunnen komen.

“Door verwondering kunnen zowel jongeren als volwassenen op een speelse manier kennismaken met de natuur en gefascineerd geraken door de werking van ons ecosysteem. Hoe meer ze ontdekken, hoe groter de waardering zal zijn voor wat de aarde ons geeft”, meent de mnister.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio