Vriendjes verwerken dood Cyrus in de klas

Vriendjes verwerken dood Cyrus in de klas

Vriendjes verwerken dood Cyrus in de klas

Bornem - ”De wereld heeft hier even stilgestaan”, zegt directrice Karen De Bruyn van de Onze-Lieve-Vrouw Presentatie in Bornem een dag na de dood van Cyrus Van Staen (12). De schooldag van zijn klasgenoten stond woensdag volledig in het teken van rouwen.

”De kinderen hebben er een heftige dag van rouw opzitten. Ze kunnen terecht bij CLB-medewerkers als ze willen praten. Voor de klasgenootjes hebben we een speciaal programma uitgestippeld, waarbij ze zelf voor een groot deel mochten bepalen wat ze deden. Ze hebben gekozen om in groepjes te babbelen, teksten voor Cyrus te schrijven en tekeningen te maken. Ze hebben ook een wandeling gemaakt. De volgende dagen is het de bedoeling om stilaan de draad weer op te pikken”, zegt directrice Karen De Bruyn.

Dat het ongeval gebeurde nadat Cyrus door de gesloten slagbomen slalomde, krijgt misschien nog een vervolg. ”Nu ligt dit nog te gevoelig, maar aan die verkeersthema’s willen we zeker extra aandacht blijven schenken. Ook op school zeggen mensen dat ze meermaals gewaarschuwd hebben dat de kinderen niet over een gesloten overweg mogen. Maar het blijven natuurlijk kinderen”, besluit de directrice

De begrafenis vindt plaats op woensdag 14 januari om 10u in de kerk van Hingene, waar de jongen woonde.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio