Minicrèche ’t Stekeltje vindt onderdak in school

Putte - Minicrèche ’t Stekeltje opent vandaag zijn deuren in basisschool Alice Nahon. De opvang biedt plaats aan 22 kinderen tot drie jaar, maar denkt nu al aan uitbreiden.

“Wij organiseren al dertien jaar kinderopvang in een huis aan de Mechelbaan. Omdat het om een huurhuis ging, was het niet zo evident om wijzigingen door te voeren die noodzakelijk waren om te voldoen aan de voorschriften van Kind en Gezin en de brandweer”, vertelt kinderbegeleidster Kristel Peeters.

De minicrèche werkt nauw samen met de kleuterafdeling van de basisschool Alice Nahon, waarin ze gevestigd is. “De werking van de chrèche en de school zijn op elkaar afgestemd. Beiden volgen eenzelfde pedagogisch project. Zo spelen wij voorbereidende educatieve spelletjes met de kinderen. We doen dus meer dan luiers verversen en eten geven”, legt verantwoordelijke Peggy Badts uit.

“Dit betekent niet dat wij tijdens de schoolvakanties gesloten zijn. Enkele in de zomervakantie zijn wij vier weken weken dicht. Op andere dagen zijn we open van 7 tot 18u.”
“De kinderen kunnen bijvoorbeeld ook een halve dag in de minichrèche en een halve dag in de kleuterschool zitten”, onderstreept schooldirecteur Geert Van Hoof het initiatief.

De minicrèche zit momenteel al volledig vol, maar volgens Peggy Badts denkt ’t Stekeltje er door de verhuizing aan om uit te breiden.
Geïnteresseerden kunnen Peggy Badts of Kristel Peeters bereiken op 0471-78.79.88

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio