Dolle werknemer koelt woede op baas met mes

Dolle werknemer koelt woede op baas met mes

Dolle werknemer koelt woede op baas met mes

Lier - In het zwembad De Waterperels in Lier (foto) is donderdag een man neergestoken. Het slachtoffer is de horecamanager Paul Van den Bossche (53), die vaak achter de toog van het ’rest-eau-café’ boven het zwembad stond. Hij liep ernstige verwondingen op aan buik en schouder, maar is buiten levensgevaar.

De dader van de steekpartij is een 29-jarige werknemer van de cafetaria die al een tijdje met ziekte­verlof was. De Lierenaar stormde woensdag omstreeks 17u het kantoor van zijn baas binnen, haalde onmiddellijk een mes boven en hakte op horecamanager Paul Van den Bossche in.

”Die liep zelf nog naar buiten en kon alarm slaan bij de andere aanwezigen in de cafetaria. Zij sloten de deur van het bureel af zodat de gewapende man niet kon vluchten. De politie, die vlakbij haar kantoor heeft, was snel ter plaatse en kon de man oppakken”, aldus Goedele Van den Brande van het Mechelse parket.

De neergestoken man werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeerde niet in levensgevaar. Hij onderging donderdag een operatie maar zal wellicht snel weer naar huis kunnen. Waarom de dolgedraaide werknemer het slachtoffer aanviel, is na de ondervragingen ook voor het parket nog steeds een raadsel. De man zal psychiatrisch onderzocht worden. Hij werd in de loop van donderdag door de onderzoeksrechter aangehouden.

Chloorincident

Na het zware incident werd het zwembad volledig ontruimd. Ook de leden van Zwemvereniging Lier moesten uit het water. ”We hadden net onze opwarming achter de rug en moesten plots uit het zwembad. We wisten eerst niet wat er aan de hand was. We hebben enkel de politie zien staan”, zegt een van de leden. Sommige badgasten dachten aan een chloorincident, maar dat bleek niet het geval.

Hoofdtrainer Richard Seymortier van de zwemclub schetst het slachtoffer als een vriendelijk man. ”Hij leek me geen ruziemaker en niemand die ik ken kan er iets slecht over zeggen. Waarom dit gebeurd is, begrijpen ook wij niet. We hopen dat hij erdoor komt en dat hij snel terug is”, zegt Richard.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio